Nieuws

September 2021
Einde eerste editie

Tis zover… Het zit erop!

Voorbije zondag sloten we de eerste editie van Bar Bascule af. Ondanks een kwakkelzomer kunnen we alleen maar blij zijn met het resultaat! We probeerden met ons project op zoek te gaan naar meer verbinding; met ons eigen dorp maar ook onderling tussen de inwoners. Hartverwarmend was het dan ook om te zien hoe zowel de 15-jarige als de 80-jarige Kapellenaren hun weg met plezier vonden naar Bar Bascule. Generaties naast elkaar connecteerden met de bar en met elkaar. Dank daarvoor!

 

De verbinding met eigen dorp zochten we ook in de samenwerking met en hulp van heel wat lokale ondernemers en vrijwilligers. Dank aan de 28 sponsors uit eigen dorp en aanpalende dorpen om ons een goede start te laten nemen. Door jullie financiële of materiële steun konden we de bar opbouwen tot wat hij was. Dank ook aan de ruim 50 Kapelse ondernemers (en uiteraard ook aan de anderen uit de onmiddellijke omgeving) waarop we beroep mochten doen. Jullie zorgden voor de materialen om onze bar op te bouwen, spijsden onze magen tijdens het harde werk, zorgden dat onze ervaringen op beeld werden vastgelegd, verzorgden activiteiten of zorgden voor een mooi aanbod op onze menukaart. Ongelooflijk wat Kapelle-op-den-Bos op dat vlak allemaal te bieden heeft Over verbinding gesproken!

 

Grote dank aan al onze betrokken vrijwilligers en jobstudenten waarvan opnieuw het grote deel uit eigen dorp kwam. We hadden nooit ingeschat dat Bar Bascule zo’n groot succes zou worden. Zonder jullie 40 paar helpende handen hadden we het nooit waar kunnen maken.

 

Onze achterban die het thuisfront opving, onze was deed en zorgde dat ons dagelijks leven bleef verder lopen verdient hier ook een dankjewel net als ons eigen oprichtende team. Drie koppels, zes zeer verschillende persoonlijkheden, die twee jaar lang hebben vergaderd, uitgedacht, geprobeerd, hertekend en opnieuw geprobeerd. Soms in heftige discussies maar uiteindelijk in een resultaat waar we met zijn allen achter konden staan.

 

Maar meer dan dit alles willen we jullie bedanken, bezoekers, ontdekkers en genieters van Bar Bascule. Door al jullie gezellige bezoekjes, in weer en wind maar ook door jullie vele likes en reacties maakten jullie van Bar Bascule een succes. Door jullie ontdekten niet alleen onze eigen dorpelingen maar ook mensen tot ver daarbuiten dat Kapelle-op-den-Bos heel wat gezelligheid te bieden heeft.

 

Dikke merci aan iedereen! Het was fijn om deel te mogen zijn van jullie zomer!

Team Bar Bascule

Juni 2021
Opening

Lieve dorpsgenoten,

 

Eindelijk is het zover! Bar Bascule mag binnenkort de deuren openen en jullie (hopelijk) een aangename tijd bezorgen.

 

Een jaar geleden moesten we onze plannen opbergen omwille van Corona. Tal van denkpistes zouden overlegd worden met en afgetoetst worden bij lokale handelaars/verenigingen/dorpsgenoten. Maar plots was overleg niet langer toegelaten en niet veel later bleek dat Bar Bascule 2020 nooit werkelijkheid zou worden.

 

We lieten ons echter niet ontmoedigen en geraakten zelfs nog meer overtuigd dat Bar Bascule iets positiefs zou kunnen bijdragen binnen onze gemeente. Immers, als covid-19 ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat we als mensen meer dan ooit nood hebben om ons verbonden te voelen met elkaar. Met Bar Bascule willen we net inzetten op die verbinding: door op zoek te gaan naar een rustgevend kader, waar men kan vertragen en er opnieuw meer ruimte kan komen om in gesprek te gaan met elkaar. Door ons te richten op jonge gezinnen maar evengoed op mensen die er al eens graag met hun fiets op uittrekken langs onze kapelse Vaart en op zoek te gaan naar een aanbod dat aansluit bij elk van deze generaties.

 

Daarnaast leerde covid ons intussen ook dat je niet ver hoeft te gaan voor ontspanning en verwondering maar dat we dit ook in onze onmiddellijke nabijheid kunnen vinden. Soms raken dingen zo vertrouwd en zitten we zo vast in de ratrace van het leven dat we de schoonheid rondom ons niet meer opmerken. Water heeft al eeuwenlang een rustgevende helende kracht voor de mens en de Vaart vormt de kern van ons dorp. We hopen de connectie met het kanaal en het water nieuw leven in te blazen en de locatie van de oude kajakclub, met een beetje liefde en werk opnieuw te laten schitteren in zijn schoonheid.

 

Een jaar nadat we onze plannen (tijdelijk) moesten opbergen, strooit Covid-19 nog steeds roet in het eten en moeten we een aangepaste, iets bescheidenere versie van ons oorspronkelijk concept voorstellen. We zijn zó dankbaar dat onze gemeente ons toch de kans geeft om Bar Bascule waar te maken en een plekje te zoeken waar mensen opnieuw met hun dorp en met hun dorpsgenoten in contact kunnen treden.

 

Hopelijk tot binnenkort op Bar Bascule 😉

 

 

Popelende groetjes,

Team Bar Bascule

September 2020
uitstel maar geen afstel

Lieve dorpsgenoten,

Wàt graag hadden we jullie deze zomer ontvangen op Bar Bascule!

Maar helaas, COVID-19, besliste er anders over…

Omdat we de kapelse handelaars en het lokale verenigingsleven zoveel mogelijk wilden betrekken bij ons zomerevent in Bar Bascule, was er veel en intens overleg met allerlei partijen nodig. Hiermee waren we volop bezig toen de lockdown werd afgekondigd. Dit bemoeilijkte het overleg maar ook de verdere constructie van onze verschillende bar-units. We engageerden ons immers om onze bar- en keukencontainers helemaal zelf in te richten maar dit vergt teamwerk en (fysiek) teamwerk is nu net wat door Corona een hele tijd niet meer mogelijk werd.

 

Hoewel onze containers intussen klaarstaan om jullie met volle overgave te bedienen, wilden we dat alles tot in de puntjes afgewerkt zou zijn. We willen er staan en jullie verwennen met een kader van gezelligheid en ontspanning. Dit werd steeds moeilijker door de lockdown.

Daarnaast bleef heel lang onduidelijk of opening deze zomer überhaupt mogelijk zou zijn. Logischerwijs kon het gemeentebestuur ons hier lange tijd geen antwoord op bieden. Zelfs áls we de toestemming zouden krijgen, zouden we daarenboven allerlei maatregelen moeten treffen waarvan we vrezen dat de gezelligheid en de ontspannen sfeer erbij zouden moeten inboeten.

Daarom besloten we met pijn in ons hart om Bar Bascule een jaartje in de koelkast te steken. We kijken echter graag door een zomerse bril en zien dit als een kans om met nóg meer energie en enthousiasme aan de slag te gaan om jullie een topeditie voor te schotelen in 2021!

 

We hopen jullie in de zomer van 2021 te mogen uitnodigen aan de Vaartkant voor een gezellige babbel en een lekker drankje in Bar Bascule!

Tot dan!

Zomerse groetjes,

Team Bar Bascule