top of page
PaulienHuyghe_220709_DSC02036.jpg

De locatie

unieke locatie in kapelle-op-den-bos

Al meer dan vier eeuwen vormt het Brussel-Scheldekanaal met haar centrale ligging de kern van ons dorp. Jaren geleden betekende deze vaartkant ook letterlijk de kern van het Kapelse leven: ze zorgde voor één van de belangrijkste economische assen voor het bootverkeer maar ook qua vertier en sociaal leven speelde veel zich af aan de kant van het kanaal.

Zo was er in de jaren '20 tot '60 het lunapark en bevonden zich talloze café’s op de dijken van Kapelle. Jaren later was er ook de lokale zeil- en kajakclub die zorgde voor een leuke plek van vertier en een connectie met het water. De voorbije jaren verloor ‘De Vaart van Kapelle’ echter steeds meer zijn positieve connotatie. Er ontstonden snel- en spoorwegen waardoor het economische belang van de Vaart kleiner werd en het sociale leven begon zich steeds meer op andere plekken in onze gemeente te vestigen.

 

Wel nu, met ons zomerconcept Bar Bascule willen we onze vaart terug in haar eer herstellen door een gezellig plekje in te nemen langs de waterkant. Die plek vonden we op de locatie waar vroeger de oude kajakclub gevestigd was, één van de weinige plaatsjes in Kapelle waar je letterlijk aan het water kan zitten. Genieten van de rust van het water en de reflectie van de ondergaande zon bij een gezellig drankje; relaxen in zonnige vakantiesferen in eigen dorp: dat is waar we naar op zoek gaan.

Want geef toe: een gezellig kader nodigt toch onmiddellijk uit tot een gezellige babbel? 😉

vaart_KodB.jpg
bottom of page