top of page
download (2).jpeg

Lokale doelen

Lokale doelen 2022

Hier zullen jullie weldra meer informatie vinden over de lokale doelen van dit jaar.

Lokale doelen 2021
Basisscholen van kapelle-op-den-bos

Onze kinderen en het onderwijs kregen het het voorbije jaar hard te verduren. Scholen moesten voortdurend schakelen en waren de hele tijd op zoek naar het evenwicht tussen zorg voor hun leerlingen en personeel enerzijds en volksgezondheid en veiligheid anderzijds. Afstandsonderwijs legde enkele kwetsbaarheden bloot die zorgen dat sommige kinderen het de dag van vandaag erg moeilijk hebben om volop mee te kunnen draaien in onze maatschappij. We willen dan ook een deel van onze opbrengst schenken aan de scholen van ons dorp want onze kinderen zijn de toekomst en verdienen de beste kansen

VZW Morris Inclusief

Morris is door zijn vroeggeboorte volledig motorisch beperkt. Hij heeft een neurologische aandoening die de samenwerking tussen spieren en het centraal zenuwstelsel bemoeilijkt, genaamd periventriculaire leukomalacie. Wat allemaal vanzelfsprekend is voor een 6-jarige jongen,  is een  grote opdracht en uitdaging  voor deze kleine deugniet. 

 

Morris doet het geweldig met de vele beperkingen die hij heeft maar hij kan alleen maar zijn wonderlijke wilskracht blijven doordrijven en vooruit gaan door hem alle steun te bieden, van welke aard dan ook!

Wat voor ons vanzelfsprekend is : stappen, fietsen, spelen , slapen, eten, drinken, badje nemen, schrijven,…is voor Morris geen evidentie.

 

Voor al deze en nog zoveel meer activiteiten en zorgen heeft Morris extra persoonlijke ondersteuning, aangepaste apparaten en zelfs een aangepaste woning nodig. De vzw kan op heel veel steun rekenen en heeft dan ook de mogelijkheid om  andere zorgkindjes & zorgouders te helpen.

VZW Breathe for Noa

Noa Muysoms is geboren met de ongeneeslijke ziekte mucoviscidose. Patiënten met Muco kunnen moeilijk ademen door de taaie slijmen in de longen. Omdat de slijmen ook in de buik zitten, kan het eten ook niet goed verteren. Elke dag moet Noa zich urenlang verzorgen: een paar keren per dag aërosollen, kiné-oefeningen doen, een hoop pillen slikken en dat elke dag. Op de koop toe moet ze dikwijls naar het ziekenhuis. De ziekte gunt haar weinig tijd voor zichzelf.

 

In België zijn er zo’n 1000 kinderen en jongvolwassenen met Muco. Bovendien wordt er elke week opnieuw een kindje geboren met deze ongeneeslijke ziekte. Eén op 20 is drager van het defecte gen dat de aandoening veroorzaakt. 500.000 Belgen, die het niet eens weten, kunnen de erfelijke ziekte overdragen.

Het wetenschappelijk onderzoek vordert snel en dat geeft hoop. Maar voor de patiënten kan het niet snel genoeg.

Omdat Noa op heel veel steun kan rekenen wil ze graag iets terug doen. Met deze vzw heeft ze de mogelijkheid ook anderen te helpen. Het doel hiervan is geld te verzamelen en dit te doneren aan goede doelen die ons en Noa nauw aan het hart liggen.

bottom of page